VEKOP-2.1.1-15-2016-00193

UAVAI Nature

 A projekt címe:  Tanuló algoritmussal támogatott mezőgazdasági kárfelismerő és mezőgazdasági kárbecslő informatikai környezet fejlesztése
A kedvezményezett neve: VITAL MANAGEMENT Korlátolt Felelősségű Társaság
A szerződött támogatás összege: 79 750 222 Ft
A támogatás mértéke: 62,42%
A projekt megvalósítási időszaka: 2018.08.01. – 2019.11.30.
A projekt azonosítószáma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00193
Projekt leírás

A projekt keretében megvalósítandó tevékenység a természeti jelenségek (jég, fagy, belvíz, tűz) által okozott mezőgazdasági károk felméréséhez kapcsolódó módszertan fejlesztése, légi felvételek, valamint deep learning algoritmusok felhasználása által.

A kárbecslés, mint tudomány jelenlegi problémája, hogy a természeti jelenségek (jég, fagy, belvíz, tűz) által okozott károk felmérése hosszú időt vesz igénybe, mivel szemrevételezéssel és terepbejárással történik a becslés, valamint az eredmények objektivitása kétségbe vonható az érintett felek között. Ezen tudományos probléma feloldására irányul a projektben kifejlesztett technológia, amely segítségével egy új, a kárbecslés szakterületére fókuszáló, egységes és gyors, mindenhol alkalmazható módszertan is kifejlesztésre kerül. A dróntechnológia alkalmazása a kárbecslésben újszerű megoldást nyújt, amíg a nagy felbontású, az emberi szem által látható fénytartománynál szélesebb spektrumot vizsgáló deep learning algoritmusok teljesen új és innovatív eszközök, amelyeket a mezőgazdaságban korábban még nem alkalmaztak. A precíziós mezőgazdaság térnyerésével és fejlődésével az itt kifejlesztett eredmények további új szolgáltatások életre hívásához is alapot nyújthatnak.

PROTOTÍPUS FELKERESÉSE